camerabeveiliging

Camerabeveiliging

Om uw pand te beveiligen kunt u camera’s ophangen. De recorders registreren iedereen en houden een oogje in het zeil als alle werknemers naar huis zijn. Indien nodig kan de politie uw filmbeelden gebruiken en programma’s als “Opsporing verzocht” tonen regelmatig de waarde van de toestellen.

Installeren

De vraag bij de beveiligingscamera’s is altijd waar de beste plek is om ze op te hangen, gekoppeld aan de vraag hoeveel er aangeschaft moeten worden. Alles hangt af van uw pand en de ligging ervan. Eén camera bij de deur is meestal niet voldoende. In principe moeten alle zwakke plekken of doorgangen bewaakt worden door het elektronisch oog. Veel camera’s aanbrengen is uiteraard wel een dure grap.

Beelden bekijken

Een andere vraag is waar de beelden te zien zijn. Heeft u zelf een controlepaneel met beeldschermen waarop u direct kunt controleren, of gebruikt u een recorder? Een controlepaneel is iets voor grote bedrijven met veel gebouwen. Kleine ondernemers zullen eerder voor een recorder gaan. Nadeel van een recorder is dat ze vernield kunnen worden en dan bent u de opnames kwijt (en daarmee de beelden van de dader). Om dat te voorkomen is er tegenwoordig de mogelijkheid om de beelden direct in de cloud op te slaan. Als de camera hardhandig wordt bewerkt, kunt u de opnames nog altijd in de cloud terugzien. Gewoon met uw computer of tablet, dus het is niet ingewikkeld.

Extra mogelijkheden

De nieuwste camera’s hebben extra opties. Zo kunt u een camerabeveiliging aanschaffen die een klantenteller in zich heeft, of een confrontatiescherm. Dat schrikt dieven nog meer af. U kunt het systeem koppelen aan het alarm, zodat een meldkamer (of uzelf) meteen mee kunnen kijken als het alarm afgaat. Zo weet u direct of het loos alarm is of niet. Daarmee voorkomt u dat de politie of beveiliging onnodig wordt gealarmeerd.

Voor meer informatie over camerebeveiliging en slotenservice kijkt u op de website van de goedkope slotenmaker in Utrecht.