spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een goedkope manier van het isoleren van uw huis. Bijna alle huizen gebouwd na het jaar 1980 zijn al voorzien van spouwmuurisolatie. Als uw huis nog niet wordt geïsoleerd door middel van spouwmuurisolatie, dan is het erg interessant om er over na te denken dit aan te schaffen!

Wat is spouwmuurisolatie?

Een huis is vaak gebouwd met een binnenmuur en een buitenmuur. Het lege stuk tussen deze twee muren wordt de spouw genoemd. De spouwmuur zorgt ervoor dat de binnenste muur wordt beschermd tegen vocht en andere factoren van buiten af. Vaak word het lege stuk tussen de twee muren opgevuld met isolatie materiaal. Dit wordt spouwmuurisolatie genoemd.

Waar is het goed voor?

Het isoleren van uw spouwmuur heeft meerdere voordelen. Wij hebben de voordelen voor u op een rijtje gezet:

Energiebesparend, dus minder kosten

De spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de warmte in uw huis het huis minder makkelijk en snel kan verlaten. Dit betekent dat u minder hoeft te stoken om uw huis op een constante temperatuur te houden. Dit bespaart op jaarbasis een hele hoop kosten. De kosten die u bespaart liggen gemiddeld op ongeveer €600 per jaar. Dit is gebaseerd op een gemiddelde vrijstaande woning van een oppervlakte van ongeveer 150 m2.

Comfortabel

Spouwmuurisolatie zorgt voor een stukje extra comfort in uw woning. Doordat de spouwmuurisolatie er voor zorgt dat de warmte beter in uw huis blijft, zal dit er voor zorgen dat de temperatuur in uw huis meer constant blijft. Ook houdt het geluiden van buitenaf buiten, waardoor u minder last heeft van externe geluiden. Ideaal, vooral als u in een drukke buurt woont.

Kosten zijn snel terugverdiend

Per jaar bespaart u veel kosten als u spouwmuurisolatie heeft aangeschaft. Voor een gemiddelde woning liggen de kosten voor het aanschaffen van de isolatie tussen ongeveer €1800 en €2500. Doordat u per jaar ongeveer €600 kan besparen, betekent dit dat de kosten snel zijn terugverdient. Binnen ongeveer 4 tot 7 jaar zullen de kosten al terugverdiend zijn. Zeker de moeite waard dus!

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie? Raadpleeg een vakman via WT Isolatie.