Hekwerken

Waarom een hekwerk plaatsen?

Een hekwerk kan gebruikt worden om een afscheiding te maken van een erf of bedrijventerrein. De meest belangrijke en veelvoorkomende reden bij het plaatsen van een hek is veiligheid. Bij bedrijven wordt er om het terrein vrijwel altijd een stevig hekwerk geplaatst om niet gewenste bezoekers tegen te gaan. Hierbij worden er vaak nog meer beveiliging details toegevoegd. Denk hierbij aan prikkeldraad, detectiesystemen en camerasystemen. Een andere reden voor het plaatsen van een hekwerk is vaak voor de sier. Hierbij wordt dan ook vaak het sierhekwerk gebruikt om bijvoorbeeld tuinen te scheiden. Dit geeft een mooi resultaat en zorgt ook nog voor privacy. Verschillende hekwerken worden voor verschillende plekken gebruikt. Zo wordt een schutting vrijwel altijd om een tuin geplaatst, en een spijlenhekwerk eerder om een bedrijfsterrein.

Verschillende soorten hekwerken

  • Spijlenhekwerk: is zeer stevig en wordt vaak gebruikt bij bedrijventerreinen.
  • Gaashekwerk: is de goedkoopste variant. Wordt vaak gebruikt voor het omheinen van tuinen, dieren en openbare plekken.
  • Dubbelstaafmat hekwerk: populairste hekwerk soort omdat het de sterkste soort is.
  • Sierhekwerk: echte aanwinst voor de tuin, geeft een sierlijke en nette uitstraling.
  • Balustrade: wordt vaak gebruikt bij verschillende plekken. Bijvoorbeeld een balkon of als omheining bij een trap.

Prijzen van hekwerken

Bij verschillende groottes van hekwerken horen natuurlijk ook verschillende prijzen. Ook hangt de prijs af van het soort materiaal, de functie van het hek, de lengte, hoogte, of u het laat plaatsen of zelf plaatst en zelfs wat de bestemming is van het hek. Of het bij een particulier of bij een bedrijf geplaatst wordt zal ook zorgen voor verschillende prijzen. Vergelijk hierbij leveranciers, zoals Bijlsma Hekwerk, wat zij te bieden hebben als het gaat om service, betrouwbaarheid en garantie.

Poorten

Ook moet u denken aan een poort bij het plaatsen van een hekwerk. Er zijn verschillende varianten van poorten die horen bij de hekwerken. Denk hierbij aan een automatische schuifpoort bij een groot hekwerk om een bedrijventerrein. Schuifpoorten zijn gemaakt van stevig materiaal en is op het gebied van veiligheid het meest geliefd. Ook is de schuifpoort te bedienen met een afstandsbediening. Als u een poort plaatst bij uw hekwerk in de tuin, wordt er vaker gedacht aan een kleinere poort. Bij een sierlijk hekje zal dan ook niet zo snel een schuifpoort komen, maar eerder een kleine poort met een geschikte maat. Of als u een schutting als omheining heeft, wordt hier meestal een houten deur bij geplaatst die past met het soort hout van de schutting.