CV ketel vervangen

Een nieuwe CV ketel aanschaffen

Een CV ketel nodig voor uw woning? Een nieuwe CV ketel wordt vaak niet zomaar even aangeschaft, hier komt veel bij kijken. Toch kunt u niet te lang wachten met het aanschaffen hiervan. Zonder CV installatie heeft u namelijk geen warm water en kan uw woning niet verwarmd worden. Het is dus best belangrijk om er een in huis te hebben.

CV ketel kiezen

Er zijn veel soorten CV ketels en dit kan het nog wel eens lastig maken bij het kiezen. Hoe weet u nou wat de beste optie is en waar moet u überhaupt op letten bij de aanschaf ervan? Wij willen u helpen bij het kiezen van de meeste geschikte voor uw woning.


Een installatie gaat ruim 10 jaar mee, en daarom is het een belangrijke keuze die u moet maken. Het is verstandig om te kijken welke soorten er allemaal zijn. Het is namelijk ook zo dat ze niet allemaal geschikt zijn voor uw woning, dit is belangrijk om te onthouden. Ook is het merk niet geheel onbelangrijk, Een goed merk is vaak wel wat duurder, maar het is de bedoeling dat deze zichzelf terugbetaald.

Rendement

Het is belangrijk om rekening te houden met het rendement van een CV ketel. Vaak ziet u ook het type HR ketel staan, dit betekend ‘Hoog Rendement’. Er zijn vaak verschillende aansluitingen nodig om deze speciale soort ketels te plaatsen. Heeft u deze aansluitingen niet in uw woning? Kies dan niet voor een HR verwarmingsketel.

Besparen

Het is uiteraard de bedoeling dat u met de verwarmingsketel zo min mogelijk kosten hebt wat het verbruik betreft. U wilt besparen op uw gasrekening. De ketel heeft hier een groot aandeel in, kies bijvoorbeeld voor een HR variant wanneer dit mogelijk is. Een erkende CV ketel monteur Radson kan u hierin goed adviseren. Dit bedrijf heeft ruim 30 jaar kennis en expertise in huis.

Verder is het belangrijk om, wanneer u wilt besparen, om te vergelijken. Welke verwarmingsketel past het beste bij uw woning en zorgt ervoor dat u op uw gasrekening kunt besparen? Neem al deze opties in acht voordat u een nieuwe verwarming gaat aanschaffen.